Kino Valli 18. - 24. travnja - bogat raznovrsni program

Styx (r. W. Fischer) dramatičan je film o doktorici koja tijekom samostalne plovidbe od Gibraltara do Ascensiona, malog tropskog otoka u južnom Atlantiku, naiđe na teško oštećeni i izbjeglicama prenatrpani brodić. Iako poduzima sve što je u njezinoj moći, postaje joj jasno da, u današnjem svijetu. Film je dobitnik nagrade za najbolji film udruženja europskih kina – Europa Cinemas i nagrade Ekumenskog žirija na filmskom, festivalu u Berlinu; nagrada za najbolji film međunarodnog udruženja filmskih kritičara – FIPRESCI na filmskom festivalu u Ljubljani.
 

Romantična teen drama Poslije svega (r. J. Gage) priča je o studentici koja započinje prvu godinu fakulteta s velikim ambicijama, znajući što želi postići i koji put treba slijediti. Takav sređeni život, raspast će se kada upozna tajanstvenog Hardina Scotta, mladića koji je je sve što Tessa želi izbjeći, no, nakon jednog druženja na jezeru, on će postati jedino što će od tada željeti.

 

Prokletstvo tugujuće žene (r. M. Chaves) napeti je film strave o ukletoj ženi koja zbog gubitka svoje djece pronalazi drugu kako bi ih zamijenila. La Lorroni i njezinom smrtonosnom gnjevu suprotstave se jedna majka i svećenik koji se bavi misticizmom.
 

Glavnu ulogu u filmu Tranzit (C. Petzold) igra Georg, koji radi pribavljanja putnih isprava da bi mogao pobjeći u Meksiko, preuzima identitet komunističkog pisca. No kad upozna tajanstvenu Marie, planovi mu se mijenjaju. Film se temelji na istoimenu romanu Anne Seghers koji je napisala u egzilu tijekom Drugog svjetskog rata i poziva gledatelje na promišljanje o usponu neonacizma i klimi nenaklonjenoj izbjeglicama u Europi.
 

Čudesni park (r. D. Feiss) nova je sinkronizirana animirana avantura o djevojčici Jani koja u skrivenoj šumi pronalazi zabavni park, i to onog koji je sama izmislila kao djevojčica. No sada ga mora spasiti od propadanja i u tome će joj pomoći brojni prijatelji: plavi medo Brundo, čimpanza Kiki i neustrašive divlje svinje.