Posebna događanja

Pulski filmski festival, Manhattan festival kratkog filma, Film na šugamanu, Vladimir film festival, Best SF film festival, Pulica u kaputu, Dani slovenskog filma, Revija srpskog filma, Rendez vous au cinema, Dani smijeha, Ženijalni dani, Zagreb film festival putuje, UNICEF-ov festival o pravima djece… Filmovi u sklopu Sa(n)jam knjige u Istri, festivala Verse, Dana antike, Monte librića, Zelene knjižnice, Audio art laba, … Obilježavanje Dana svjetske audiovizualne baštine, Dana neovisnih kina, Dana sjećanja na žrtve Holocausta, Međunarodnog dana za ljudska prava, Dana planete zemlje, Europskog dana art kina, Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, Tjedna crvenog križa…

Projekcije profesionalnih i neprofesionalnih lokalnih autora o lokalnim i univerzalnim temama, projekcije regionalnih neprofesionalnih autora… Kina osim što privlače najrazličitiju publiku jednako privlače i filmske autore, amatere i profesionalce, iskusne i neiskusne, talentirane i manje talentirane, kreativne, maštovite, ekspresivne, eksperimentalne, bez koncepta… koji su osjetili potrebu za filmskim izražavanjem u raznim oblicima i na različite načine, a mi da taj izraz projiciramo na filmsko platno pred brojnom publikom prošaranom prijateljima, članovima obitelji, kolegama, ali i znatiželjnicima sa svih strana. Kino Valli uvijek ima širom otvorena vrata.


POSEBNA DOGAĐANJA U LISTOPADU

japanPOSEBNO

Od 24. listopada do 2. studenoga
CIKLUS JAPANSKOG FILMA
U suradnji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj, od 24. listopada do 2. studenog, održat će se Ciklus Japanskog filma. Prva projekcija 24. listopada u 19:00 je besplatna dok za ostale dane iznosi 10,00kn po filmu.

24. listopada u 19.00 sati, TOKIJSKA PRIČA
25. listopada u 18.50 sati, RANO PROLJEĆE
28. listopada u 17.00 sati, PLUTAJUĆA TRAVA
29. listopada u 17.00 sati, OKUS ČAJA PREKO RIŽE
30. listopada u 19.00 sati, LEGENDA O RASPETIM LJUBAVNICIMA

Od 31. listopada do 2. studenoga očekuju vas:
INTENDANT SANSHO, ŽIVOT OHARE, BALADA O NARAYAMI
 


SDABPOSEBNO

27. listopada
SVJETSKI DAN AUDIOVIZUALNE BAŠTINE
U suradnji s Kino mrežom i Hrvatskim filmskim arhivom – Hrvatskom kinotekom, 27. listopada obilježit će se Dan audiovizualne baštine, povodom kojeg će za dolje navedene projekcije biti slobodan ulaz.

11.00 i 19.00, VLAK U SNIJEGU
21.00, ČARUGA
 


manhattanPOSEBNO

4. listopada
22.MANHATTAN FESTIVAL KRATKOG FILMA

Jedinstveni festival u svijetu – Mahattan short film festival – odvija se u preko 400 gradova na 6 kontinenata koji se ujedinjuju tijekom tjedan dana. Ove se godine prijavilo gotovo 2.000 naslova a gledatelji će izabrati najbolji od izabranih devet filmova u konkurenciji. Izuzev za najbolji film, gledatelji će glasati u za najboljeg glumca / najbolju glumicu a ovogodišnji finalisti dolaze iz sedam zemalja s filmovima iz Francuske, Irana, Kanade, Finske i Njemačke, dva filma iz SAD-a i rekordna tri iz Ujedinjenog Kraljevstva. Svaki će gledatelj na ulazu dobit glasački listić a službeni rezultati bit će objavljeni 7. listopada.


 


EACDPOSEBNO

13. listopada
DAN EUROPSKOG ART FILMA
U suradnji s međunarodnim kino organizacijama Europa Cinemas i Cicae, u nedjelju, 13. listopada, u Kinu Valli će se obilježiti Dan europskog art filma sa popoularnom cijenom od 10,00kn po projekciji.

11.00 sati, JANKO STRIŽIĆ FILM: FARMAGEDDON

17.00 sati, HLADNI RAT

19.00 sati, HALLA IDE U RAT

21.00 sat, GRANICA