20 filmskih naslova u travnju

U četiri travanjska tjedna u Kinu Valli prikazati će se 20 filmskih naslova. Hitovi akcijskog žanra koji vas očekuju pod zajedničkim nazivnikom super-junaštva jesu; Shazam! (r. D.F. Sandberg), Hellboy (r. N. Marshall) i Osvetnici: završnica (r. A. Russo, J. Russo). I ljubitelji filmova strave imat će priliku pronaći dva nova izvrsna naslova: Groblje kućnih ljubimaca (r. K. Kolsch, D. Widmeyer) prema best selleru kultnog Stephena Kinga, i Prokletstvo tugujuće žene (r. M. Chaves).

Romantična drama Poslije svega (r. J. Gage) donosi priču o studentici kojoj stabilni i usredotočeni život iz temelja poremeti tajanstveni mladić. Dramski program sastavljen je od filma Benov povratak (r. P. Hedges) sa Juliom Roberts u glavnoj ulozi majke koja se posvećuje spašavanju sina od pakla droge. Styx (r. W. Fischer) je film koji je zbog svoje snažne poruke već višestruko nagrađen od kritike, a govori o potresnom susretu doktorice koje sama plovi do tropskog otoka i susreće oštećeni i prenatrpani brodić izbjeglicama. Tranzit (r. C. Petzold) portretira tranzitnu luku iz koje se nekada bježalo od progona nacista i u kojoj se susreću izbjeglice i iz ovog vremena. Komediju će u travnju obilježiti Stanlio i Olio (r. J. S. Baird) autobiografski film o dvojici nezaboravnih komičara koji iz 20. stoljeća.

Za djecu su na rasporedu tri zanimljiva naslova: Hrabri mališan 2 (r. H. giraud, T. Szabo) animirana komedija bez dijaloga o bubamari koja završi na Karibima, Čudesni park (r. D. Feiss) sinkronizirana avantura o djevojčici koja namjerava spasiti pronađeni park od propadanja i Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom (r. C. Butler) o neustrašivom trojcu koji se upušta u putovanje na drugi kraj svijeta.

Od posebnih događanja održat će se Revija suvremenog srpskog filma od 12. do 16. travnja s popularnom cijenom ulaznice od 10,00kn po projekciji. Prikazati će se filmovi Južni vjetar (r. M. Avramović) o sitnom kriminalcu koji ukrade „pogrešan automobil“, Zlogonje (r. R. Miljković) o djevojčici i dječaku koji vjeruju da im je maćeha začarana, Ederlezi rising (L. Bordoža) o romantičnoj vezi između čovjeka i androida, Banditi u potrazi za mamom (r. K. Ristić) o djeci koju policija smješta u dom za nezbrinutu djecu i Uspavanka za vojnike (r. P. G. Antonijević) o veteranu koji se borio u Prvom svjetskom i dolazi na proslavu dvadesetogodišnjice kraja rata.