5. Rendez-vous au cinéma

Petu godinu zaredom Kino Valli ugostiti će Rendez-vous au cinéma, program probranih ostvarenja klasične i suvremene francuske kinematografije sa tri vrsna naslova; dva klasika Louisa Mallea i jedan suvremeni naslov na temu Mediterana.

U petak, 13. rujna u 21:40, prikazat će se film Otisnuti se (r. G. Morel) iz 2017. godine, socijalna drama o sredovječnoj Francuskinji, radnici u tekstilnoj industriji, koja pred prijetnjom otkazom bira još gore plaćeni posao za istog poslodavca u Maroku, odabravši tako novi neizvjesni život na drugoj obali istoga mora.

U nedjelju, 15. rujna u 17:00, prikazat će se klasik velikana francuske kinematografije Louisa Mallea, Zazie u metrou, nastao po književnom predlošku Raymond Queneaua. Radi se o komediji s elementima fantastike s mnoštvom neobičnih likova u šašavim situacijama u pariškom Metrou.

Posljednji naslov, Lift za gubilište (1958.), kriminalistički je klasik sa samoga početka Novog vala i Malleov redateljski prvijenac a na rasporedu je 20. rujna u 19:20.

Cijena ulaznice iznosi 10,00kn po projekciji.

Rendez-vous organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Kino mreža i Hrvatski audiovizualni centar, uz stručnu podršku filmsko-obrazovnog programa Sedmi kontinent a prikazuje se u više od dvadeset kina diljem Hrvatske.

Vizuali, plakat, fotografije iz filmova i svi ostali materijali dostupni OVDJE.