Organizator: JU Pula Film Festival – Kino Valli

Datum održavanja: 28.03 – 02. 04. 2023.

Mjesto održavanja: Kino Valli

Program: preuzmite program

Ulaz na sve programe je slobodan. Svoju ulaznicu preuzmite na blagajni kina. 

Pulica u kaputu – dani dječjeg filma, predstavlja niz dobrih i kvalitetnih dugometražnih i kratkometražnih igranih i animiranih filmova za djecu i odrasle . Pulica u kaputu nastoji na zabavan način dati uvid i otvoriti mogućnosti za širi pogled na svijet europske kinematografije prikazivanjem filmova koji redovnim putem distribucije ne dolaze u naša kina i koji možda nikad ne bi bili prikazani. U kinu upoznajemo različite kulture, čujemo strane jezike i krećemo u beskrajne avanture. Pulica smatra da su djeca i mladi najuzbudljiviji i najzanimljiviji izvor podrške i opstanka koji imamo za svijet divnih filmskih priča i kinematografije općenito. Na ovogodišnju Pulicu dođite sa svojim prijateljima, roditeljima , bakama i djedovima i maštajte, zabavljajte se, ali i učite o važnim životnim vrijednostima, kreativnom filmskom izričaju i životu općenito. Film je jednostavno jedinstven izvor inspiracije i informacija. Pogledajte raspored filmova.

Osim uživanja u otkrivanju novih filmskih naslova, djeca mogu pogledati izložbu Dječji pogled i popratni, kinotečni, filmski program koji su realizirani u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom – Hrvatskom Kinotekom. Osim gledanja djeca će također moći učiti o osnovama stop animacije na radionici Škare, papir, dinosaur! pod mentorstvom Vibora Juhasa.

Pulica u kaputu po prvi put gostuje s filmom „Franzove dogodovštine“ na platformi filmubolnici.org. Projekt Film u bolnici posljednjih 10 godina donosi filmsku čaroliju djeci u bolnicama te podržava oporavak najmanjih pacijenata.