Bogat i raznovrstan filmski program u svibnju i lipnju

Svibanj u Kinu Valli obiluje filmskim hitovima, nezavisnim filmovima, naslovima za najmlađe a neće nedostajati ni posebnih događanja.

Na rasporedu će se pronaći popularni Osvetnici: Završnica no na veliko platno stiže i treći nastavak legendarnog plaćenog ubojice Johna Wicka i drugi nastavak čudovišne Godzille. Zavedi me ako možeš nova je komedija s Charlize Theron u glavnoj ulozi u kojemu tumači ulogu političarke koja se zaljubljuje u svog suradnika. I sunce je zvijezda romantična je drama o staloženoj Natashi koja se zaljubljuje u trenutku kada njezinu obitelj očekuje deportacija. Ljubitelje filma strave očekuje film Ma o ženi koja grupi mladih ponudi svoj podrum za okupljanje a zauzvrat traži poštivanje „jednostavnih“ pravila.

Iz kategorije nezavisnih filmova izdvajamo napeti triler Greta, priču o naivnoj Frances koja pronađenu torbicu vrati vlasnici i s kojom se ubrzo sprijateljuje, no, uskoro shvati da ekscentrična Greta ima i skrivene namjere. Drama s elementima komedije poljski je film Lice o muškarcu koji strada na gradilištu i kojemu presade lice. Faca s plaže novi je film u kojemu glavnu ulogu igra Matthew McConaughey a govori o urnebesnim avanturama Moondoga, buntovničke skitnice koji svoj život živi isključivo prema vlastitim pravilima. Iz dramskog žanra na rasporedu su hrvatski film Ljetnikovac, a s primjesama komedije rumunjski Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapamćeni kao barbari i Male nevine laži.

U programu filmova za djecu pronaći će se još jedan vikend avanturističkog Gospodina Linka a stižu i novi hitovi Uglydolls, Pokemon detektiv Pikachu i Aladdin.

U svibnju će se prikazati i dokumentarni film Bez naslova koji je započet kao redateljev projekt bez definirane teme, no koji dovršava njegova suradnica budući da je preminuo od Malarije tijekom snimanja u Africi. Stotine sati fascinantnog filmskog materijala snimljenog tijekom dvije godine putovanja kroz desetak zemalja, krenuvši od rodne Austrije, preko Hrvatske, Bosne, Srbije i Albanije, sve do zapadne Afrike, ukomponirani su u grandioznu audiovizualnu posvetu čovječanstvu.

Kino će ugostiti dva posebna programa Tjedan za mlade (2.-5.5.) u sklopu kojih će projekcije za filmove Osvetnici: Završnica, Poslije svega, Greta i Bucka biti po popularnoj cijeni od 10,00kn, a istu cijenu ulaznice imati će sve projekcije u sklopu Dana Slovenskog filma ( 16.-19.5.) kada će se prikazati filmovi Gajin svijet, Cankar, Na svojoj zemlji i Rudar.

Iz MetOpere će se 11. svibnja 2019. u 18.00 prikazati djelo Razgovor Karmelićanki Francisa Poulenca a iz Boljšoj Teatra 19. svibnja u 16.45 balet Carmen Suita / Petruška čiju glazbu potpisuju Georges Bizet, Rodion Ščedrin.