Dugo iščekivani hitovi od 25.4.- do 1.5. u Kinu Valli

Posljednji tjedan u travnju otvara simpatična animirana avantura Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom (r. C. Butler). Usamljeni Gospodin Link unajmi neustrašivog istraživača da ga odvede na putovanje kako bi pronašao svoje davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Shangri-La. Zajedno s avanturisticom Adelinom Fortnight, neustrašivi trojac nailazi na mnogobrojne opasnosti i prepreke tijekom ovog urnebesnog putovanja. Film je sinkroniziran i prikazuje se u 2D i 3D tehnici.

Stanlio i Olio (r. J. S. Baird) biografski je film o najpoznatijem dvojcu iz svijeta komedije 20. stoljeća. Neispričana priča donosi razdoblje nakon njihove zlatne ere, kada odlaze na turneju po Britaniji i Irskoj. Unatoč pritisku užurbanog rasporeda, uz podršku svojih odanih supruga, nezaboravni komičari izdrže sve postavljene prepreke i zauvijek osiguraju mjesto u srcima svoje vjerne publike.

U Kino Valli stiže i najočekivaniji nastavak popularnih super junaka. Osvetnici: Završnica 2D i 3D (r. A. Russo i J. Russo) okuplja junake nakon razornih događaja u prethodnom nastavku (Osvetnici: Rat beskonačnosti), kada je svemir u ruševinama. Uz pomoć preostalih saveznika, Osvetnici se ponovno okupljaju kako bi poništili Thanosove postupke i vratili red u svemir. Film će se prikazivati i u prvom tjednu svibnja.

Duboki rezovi (r. F. Mojzeš, F. Peruzović) triptih je priča o nasilju, oblicima koji razaraju intimu, obitelj, integritet i povjerenje. Trešnje: bezbrižno ljeto dječaka Jakova postupno narušavaju napeti obiteljski odnosi. Tragičan slijed događaja navest će ga na pobunu. Smrt bijela kost: dječja igra prerasta u dramatičnu situaciju, kako za djecu tako i za odrasle. Predmeti koji tonu: obiteljsko okupljanje krenut će u neočekivanu smjeru kada se kći pred ocem pojavi s masnicom na licu i neuvjerljivim opravdanjem. Dobitnik je Zlatne arene za kameru na 65. Pulskom filmskom festivalu.