Dragi posjetitelji Kina Valli,

zahvaljujemo Vam na praćenju i podupiranju našeg rada i upućujemo najsrdačnije čestitke za novu godinu. Iza nas je godina izazova i prilagođavanja i vjerujemo i nadamo se da je pred nama mirnije razdoblje.
Pozivamo vas da zimu skratite jednim od naših mnogobrojnih aktivnosti na mrežnoj stranici i time postanete dio našeg redovitog kino programa. Kinovizija je novi mrežni program u kojem svatko može pronaći nešto za sebe. Okušajte se pri izradi vlastitog filma u tehnici stop animacije, izradite vlastiti filmski plakat, sudjelujte u Kinokvizu ili nam jednostavno ispričajte svoj Prvi posjet kinu. Zatreba li Vam preporuka za najmlađe, pronaći ćete Crtiće za laku noć, a nešto starijima svoje favorite kroz godine otkriva naš kino operater Robert Zuban u rubrici Robi preporučuje.
Kino program se nastavlja već drugog siječnja i u prvom tjednu publiku očekuju animirana avantura Duša (r. P. Docter i K. Powers), akcijska komedija Kako se riješiti Djeda Mraza (r. E. Nelms i I. Nelms) i kino hit Wonder woman 1984 (r. P. Jenkins).
Dirljivu priču o odrastanju donosi film Najljepše godine (r. G Muccino), prikaz veličanstvene moderne bajke film Undine (r. C. Petzold), premijerno prikazanu na Berlinaleu, gdje je Paula Beer nagrađena Srebrnim medvjedom za najbolju glumicu, a udruženje filmskih kritičara FIPRESCI filmu je dodijelilo nagradu za najbolji film u konkurencij. Film strave Bježi (r. A. Chaganty) prati sumnjiv, prezaštitnički odnos majke prema kćerki.

Medo sa sjevera 2: Ključevi kraljevstva (r. T. Maltby i R. Finn) animirana je avantura o medvjedu kojemu su podmetnuli zločin dok simpatični Dok nas vjenčanje ne rastavi (r. D. de la Orden) romantična je komedija o organizatorici vjenčanja koja je angažirana da organizira dan iz snova za prijateljicu iz djetinjstva i njezinog zaručnika u kojeg je potajno zaljubljena.
Napeti triler Izgubljeni na horizontu (r. M. Marcimain) o putovanju je zrakoplovom koji se pretvori u noćnu moru nakon što pilot pretrpi srčani udar, a dozu napetosti donose i naslovi Sjena straha (r. R. Liang) triler o ženi koja se pridružuje vojnom letu tijekom Drugog svjetskog rata i oko koje se raspliću pitanja oko istinitosti njezine misije i Fatalna (r. D. Taylor) o Derricku i tajanstvenoj ženi s kojom je imao aferu na jednu noć, no koja ga upliće zamku zbog koje riskira život.
Svojevrsni humoristični kaleidoskop priča o ljepoti, okrutnosti i banalnosti postojanja donosi O beskraju (r. R. Andersson), film je koji je na filmskom festivalu u Veneciji 2019. nagrađen za najbolju režiju.

Sve najbolje!

Povezane vijesti