Ususret 95. dodjeli nagrade Oscar, u Kinu Valli u veljači prikazat će se 5 naslova u konkurenciji. Na veliko platno stižu Babylon (r. D. Chazelle), priča smještena u ranim godinama Hollywooda koja prati uspon i pad tadašnjih protagonista tijekom ere neobuzdane dekadencije, Tár (T. Field) napeta psihološka drama fokusirana na liku Lydije Tár, jednoj od najvećih živućih skladateljica-dirigenata i prvom ženom ravnateljicom velikog njemačkog orkestra, Duhovi otoka (r. M. McDonagh) crnohumorna priča o prekidu prijateljstva između dvojice životnih prijatelja, Poslije sunca (C. Wells) priča o odrastanju jedanaestogodišnje Sophie, prisjećanju na odmor koji je provela s ocem i prvim dojmovima o osvješćivanju njegove ranjivosti.

Nakon iznimno uspješnog izdanja u sklopu kojeg je prikazan film “Klub boraca” u režiji Davida Finchera i nakon kojeg smo mogli uživati u akustičnom koncertu mlade pulske grupe “Freaktion” Kino 15 + u siječnju predstavlja film “Trainspotting”, redatelja Dannyja Boyle-a. Snimljen prema istoimenom kultnom romanu Irvinea Welsha iz 1993. film oživljava u ovom živopisnom portretu skupinu […]

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje”, u četvrtak, 19. siječnja 2023. godine, u pulskom Kinu Valli održana je druga javna senzorna projekcija, a na programu je bio hrvatski animirani film „Cvrčak i mravica“ Luke Rukavine.

Tri pedesetominutne epizode dokumentarnog serijala „U ime oca“ bit će prikazane u Kinu Valli u četvrtak 19. siječnja u 19 sati uz slobodna ulaz i gostovanje naslovnih protagonista serijala koji će se uz redateljicu serijala Ines Pletikos obratiti prisutnoj publici.

Hrvatski animirani film “Cvrčak i mravica” premijerno je prikazan u utorak, 3. siječnja 2023. u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, a prema prvim, veselim reakcijama publike, očekuje ga odlična prihvaćenost u domaćim kinima pa tako i u Kinu Valli gdje je na redovnom programu do srijede, 11. siječnja. Gostovanje ekipe filma očekuje nas u nedjelju, 8. siječnja nakon jutarnje projekcije s početkom u 11 sati.

Kino 15 + u utorak, 27. prosinca predstavlja kultni film “Klub boraca” u režiji Davida Finchera. Projekcija filma počeinje u 17:00, nakon čega slijedi kratka stanka s nastavkom programa u 19:30 uz koncert grupe “Freaktion” koja predstavlja svoj prvi album. Nakon koncerta nastavljamo druženje u foajeu kina.