Peti dani dječjeg filma

Poštovani,

Dani dječjeg filma, popularna Pulica u kaputu, u organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival, održati će se od 5. do 8. ožujka u Kinu Valli. Četverodnevni program sastavljen je od suvremenih animiranih i obiteljskih pustolovina te bezvremenskih klasika europske i svjetske produkcije. 5. Dani dječjeg filma započinju 5. ožujka te će se prikazati ukupno 10 filmova; po dva u četvrtak i petak u 17 i 18.30 a vikendom u 11, 17 i 19. Filmovi koji će se prikazati s podnaslovima i biti popraćeni čitanjem su Medo Bamzi i Gromomed, Petar Pan, Cirkelina, Koko i divlji nosorog, Eia i Sove te Jakov, Mimi i brbljavi psi dok će Bori, Praznici u divljini, Rocca mijenja svijet i Čarobnjak iz Oza imati podnaslove, a film Naprijed je sinkroniziran. Od kultnih klasika prikazat će se Petar Pan (r. C. Geronimi, W. Jackson i H. Luske) iz 1953., i restaurirana verzija u 4K rezoluciji Čarobnjaka iz Oza (r. V. Fleming) iz 1939. godine. Čak je 5 hrvatskih premijera a Pixarov film Naprijed započinje s kino prikazivanjem upravo 5. ožujka na dan otvorenja programa.
Za predškolske i školske ustanove omogućene su posebne projekcije sa po dva jutarnja terminima u četvrtak 5. i petak 6. ožujka u 8.30 i 10.30, a najave se vrše putem e-pošte fus@kinovalli.net ili telefonski na 099 493 8354.
Program Pulice u kaputu realizira se uz potporu HAVC-a, Grada Pule i Europa Cinemas a namijenjen je dječjem uzrastu s ciljem promoviranja vrhunskih filmova koji nisu promotivno eksponirani, no koji imaju obrazovnu i društvenu važnost. Time se nastoje razviti afiniteti najmlađe publike prema manje marketinški izloženim naslovima

Ulaz na sve projekcije je slobodan a ulaznice se mogu preuzeti već od danas na blagajni Kina Valli.

Srdačan pozdrav,