Posljednji tjedan u svibnju u Kinu Valli

U četvrtak, 23. svibnja u Kinu Valli iz Disneyeve produkcije stiže animirani klasik „Aladdin“ (r. G. Ritchie). Uzbudljiva, zanimljiva priča, avantura o šarmantnom sitnom lopovu Aladinu, hrabroj i samozatajnoj princezi Jasmini te duhu iz svjetiljke koji je potencijalni ključ njihove budućnosti.

Prikazat će se romantična drama I sunce je zvijezda (r. R. Russo-young). Natasha je djevojka koja vjeruje samo u činjenice i znanstvene dokaze i ne zanosi se snovima koji se nikada ne ostvaruju i ne zaljubljuje se na prvi pogled, osobito ne u trenutku kada njezinu obitelj očekuje deportacija na Jamajku. Zaljubiti se u nepoznatog dečka nikako ne može biti njezina priča. Ili?

U Kino stiže dokumentarac Bez naslova (r. M. Glawogger, M. Willi), započet kao Glawoggerov projekt bez definirane teme, koji je autor planirao stvarati spontanim snimanjem tijekom dužeg putovanja po svijetu. No nakon njegove smrti, u travnju 2014. godine, film je postao dokumentarni mozaik koji je završila autorova suradnica i montažerka Monika Willi. Snimljen je tijekom dvije godine putovanja kroz desetak zemalja (od rodne Austrije, preko Hrvatske, Bosne, Srbije i Albanije sve do zapadne Afrike. Grandiozna je audiovizualna posveta čovječanstvu.

Od petka 24. svibnja biti će prikazana komedija/drama Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapamčeni kao Barbari (r. R. Jude); mladi umjetnik planira rekonstruirati povijesni događaj iz 1941. godine tijekom kojeg je rumunjska državna administracija vlastitom vojskom odlučila etnički očistiti istočnu frontu. Nagrada za najbolji film na filmskim festivalima u Karlovym Varima u Vukovaru.