Posebna događanja

Pulski filmski festival, Manhattan festival kratkog filma, Film na šugamanu, Vladimir film festival, Best SF film festival, Pulica u kaputu, Dani slovenskog filma, Revija srpskog filma, Rendez vous au cinema, Dani smijeha, Ženijalni dani, Zagreb film festival putuje, UNICEF-ov festival o pravima djece… Filmovi u sklopu Sa(n)jam knjige u Istri, festivala Verse, Dana antike, Monte librića, Zelene knjižnice, Audio art laba, … Obilježavanje Dana svjetske audiovizualne baštine, Dana neovisnih kina, Dana sjećanja na žrtve Holocausta, Međunarodnog dana za ljudska prava, Dana planete zemlje, Europskog dana art kina, Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, Tjedna crvenog križa…

Projekcije profesionalnih i neprofesionalnih lokalnih autora o lokalnim i univerzalnim temama, projekcije regionalnih neprofesionalnih autora… Kina osim što privlače najrazličitiju publiku jednako privlače i filmske autore, amatere i profesionalce, iskusne i neiskusne, talentirane i manje talentirane, kreativne, maštovite, ekspresivne, eksperimentalne, bez koncepta… koji su osjetili potrebu za filmskim izražavanjem u raznim oblicima i na različite načine, a mi da taj izraz projiciramo na filmsko platno pred brojnom publikom prošaranom prijateljima, članovima obitelji, kolegama, ali i znatiželjnicima sa svih strana. Kino Valli uvijek ima širom otvorena vrata.


POSEBNA DOGAĐANJA U OŽUJKU

supportPOSEBNO

8. ožujka
OBILJEŽAVANJE DANA ŽENA I MJESEC FRANKOFONIJE U KINU VALLI

 U suradnji s Kino mrežom i ove godine će se u Kinu Valli obilježiti Dan žena u sklopu programa Ženijalni dani. 8. ožujka prikazat će se u 21 sat komedija Podržite djevojke (r. A. Bujalski) priča o ženama koje se ujedinjuju u akciji prikupljanja novaca za jamčevinu kolegici i to golišavim pranjem automobila. Ulaznica iznosi 15,00Kn.

Svakog će se utorka u ožujku, s početkom u 19 sati, prikazati po jedan film iz francuskog govornog područja povodom posebnog programa Mjesec frankofonije. Program je ostvaren u suradnji s Francuskim institutom, Veleposlanstvom Švicarske i Veleposlanstvom kraljevine Belgije a donosi recentne naslove: Tako mi bog pomogao, dokumentarni film o ekscentričnoj belgijskoj sutkinji koje gledatelje odvodi iza kulisa kriminalnih događaja, komediju Becassine! o nespretnoj djevojci koja se zapošljava kao dadilja u buržujskoj obitelji, Sve što mi je ostalo od revolucije o generaciji „koja je rođena prekasno“ i animirana drama Kabulske lastavice, film smješten u Kabulu pod talibanskom vlašću i zaljubljenom paru koji se nada boljoj budućnosti. Ulaznica po filmu iznosi 15,00Kn.


pulicaPOSEBNO

Od 5. do 8. ožujka
DANI DJEČJEG FILMA

Dani dječjeg filma, popularna Pulica u kaputu, u organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival, održati će se od 5. do 8. ožujka u Kinu Valli. Četverodnevni program sastavljen je od suvremenih animiranih i obiteljskih pustolovina te bezvremenskih klasika europske i svjetske produkcije. 5. Dani dječjeg filma započinju 5. ožujka te će se prikazati ukupno 10 filmova; po dva u četvrtak i petak u 17 i 18.30 a vikendom u 11, 17 i 19. Filmovi koji će se prikazati s podnaslovima i biti popraćeni čitanjem su Medo Bamzi i Gromomed, Petar Pan, Cirkelina, Koko i divlji nosorog, Eia i Sove te Jakov, Mimi i brbljavi psi dok će Bori, Praznici u divljini, Rocca mijenja svijet i Čarobnjak iz Oza imati podnaslove, a film Naprijed je sinkroniziran. Od kultnih klasika prikazat će se Petar Pan (r. C. Geronimi, W. Jackson i H. Luske) iz 1953., i restaurirana verzija u 4K rezoluciji Čarobnjaka iz Oza (r. V. Fleming) iz 1939. godine. Čak je 5 hrvatskih premijera a Pixarov film Naprijed započinje s kino prikazivanjem upravo 5. ožujka na dan otvorenja programa.

Za predškolske i školske ustanove omogućene su posebne projekcije sa po dva jutarnja terminima u četvrtak 5. i petak 6. ožujka u 8.30 i 10.30, a najave se vrše putem e-pošte fus@kinovalli.net ili telefonski na 099 493 8354.

Program Pulice u kaputu realizira se uz potporu HAVC-a, Grada Pule i Europa Cinemas a namijenjen je dječjem uzrastu s ciljem promoviranja vrhunskih filmova koji nisu promotivno eksponirani, no koji imaju obrazovnu i društvenu važnost. Time se nastoje razviti afiniteti najmlađe publike prema manje marketinški izloženim naslovima.


Na sve je projekcije ulaz slobodan, a ulaznice se mogu preuzeti od 27. veljače na blagajni Kina Valli.

 

 japanPOSEBNO

Od 24. listopada do 2. studenoga
CIKLUS JAPANSKOG FILMA
U suradnji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj, od 24. listopada do 2. studenog, održat će se Ciklus Japanskog filma. Prva projekcija 24. listopada u 19:00 je besplatna dok za ostale dane iznosi 10,00kn po filmu.

24. listopada u 19.00 sati, TOKIJSKA PRIČA
25. listopada u 18.50 sati, RANO PROLJEĆE
28. listopada u 17.00 sati, PLUTAJUĆA TRAVA
29. listopada u 17.00 sati, OKUS ČAJA PREKO RIŽE
30. listopada u 19.00 sati, LEGENDA O RASPETIM LJUBAVNICIMA

Od 31. listopada do 2. studenoga očekuju vas:
31. listopada u 21 sat, INTENDANT SANSHO
1. studenoga u 17 sati, ŽIVOT OHARU
2. studenoga u 17 sati, BALADA O NARAYAMI
 


ingmarbergmanPOSEBNO

Od 14. do 20. studenoga
RETROSPEKTIVA: INGMAR BERGMAN
Najistaknutiji švedski redatelj i jedno od ključnih autorskih imena svjetskog filma čija filmografija broji više od 60 naslova. Kino Valli donosi sedam značajnih filmova ovog beskompromisnog redatelja i umjetnika.

14. studenoga u 17 sati, JESENJA SONATA
15. studenoga u 17 sati, LEKCIJA IZ LJUBAVI
16. studenoga u 17 sati, PERSONA
17. studenoga u 17 sati, PRIZORI IZ BRAČNOG ŽIVOTA
18. studenoga u 17 sati, SEDMI PEČAT
19. studenoga u 17 sati, TIŠINA
20. studenoga u 17 sati, DIVLJE JAGODE