Film u školi

FUŠ – Film u školi je edukativan projekt pokrenut 2009 godine koji ima za cilj približiti filmsku umjetnost djeci vrtićke i školske dobi, te kod njih razvijati kulturu gledanja filmova. FUŠ je namijenjen djeci i mladima, polaznicima odgojnih ustanova, u čitavoj Istri.

Saznajte više

Kino 15+

Kino 15 + filmski je program  kina namijenjen mladima od 15 godine na dalje, a osmišljavaju ga upravo mladi za sebe i sve zainteresirane. Program Kina 15+ osmišljen je na način da svakog zadnjeg utorka u mjesecu od listopada do lipnja prikažemo film po izboru mladih uz razgovor o filmu, posebno događanje, radionicu, tribinu, koncert, gostovanje autora, kritičara, filmaša…

Saznajte više

Filmovi za sva vremena

Danas je filmska umjetnost, poput likovne, glazbene, književne… obavezan segment opće kulture pojedinca. No… mnoge važne i prevažne naslove iz povijesti filma neki su slučajno propustili, neki zaboravili, a neki, jer su mladi, još nisu stigli pogledati, te je stoga naša obveza omogućiti njihovo redovno prikazivanje u kinima.

Saznajte više

Matineje za umirovljenike

U želji da obogatimo život ovih važnih članova svake zajednice 2011. godine pokrenuli smo program Matineje za umirovljenike koji uz prikazivanje filmova ima za cilj potaknuti osobe starije životne dobi da se socijaliziraju. Jednom mjesečno, od jeseni do proljeća, umirovljenici imaju mogućnost pogledati jedan recentan nezavisan film, dokumentarac ili filmski hit u njima prilagođenom jutarnjem terminu i to bez naknade.

Saznajte više

Senzorne projekcije

Pod krilaticom “Kino dostupno svima” senzorne projekcije šire poruku o toleranciji i prihvaćanju različitosti. Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno.

Saznajte više

Pulica u kaputu

Pulica u kaputu – dani dječjeg filma - nastala je kao potreba da se uspješno ljetno izdanje Pulice koja se odvija u sklopu Pulskog filmskog festivala predstavi i u zimskom periodu. Pulica u kaputu predstavlja niz dugometražnih igranih i animiranih naslova kroz čije teme, likove, scenografije mali gledatelji upoznaju europsku i svjetsku kulturu na zabavan način.

Saznajte više

Circolo Classic

Ljetni filmski program Circolo Classic pronašao je svoje mjesto na jednoj od najljepših terasa u centru grada u Zajednici Talijana – Circolu. Circolo Classic donosi nam svake godine svjetske, europske, ali i domaće  klasike.  Gledanje filmova iz udobnih ležaljki uz mogućnost osvježavajućeg pića ili koktela iz obližnjeg bara Circola pruža poseban užitak ne samo za stalne filmske posjetitelje već i za one koji se tek upoznaju s filmskom umjetnošću na opušten i šarmantan način.

Saznajte više

Kino u kvartu

Program Kino u kvartu postao je već omiljeni program građana Pule, ali i svim ostalim gostima koji u ljetno vrijeme posjećuju Pulu. Ideja programa je da svima pruži poseban doživljaj filmske umjetnosti na velikom platnu u blizini njihovih domova, u prirodnom i opuštenom okruženju. Seljenje velikog platna i projektora od kvarta do kvarta pretvorilo se u jednu pravu filmsku avanturu i za gledatelj i za organizatore. 

Saznajte više

Razigrano kino / Playing cinema

Projekt “Razigrano kino” (“Playing Cinema”) financiran je putem mreže europskih kina Europa Cinemas i poziva Collaborate to Innovate kojeg financijski podržava Kretivan Europa i potprogram MEDIA

Projekt se odvijao od jeseni 2024. do proljeća 2025. 

Saznajte više

Kino kviz

Mjesečni kino kviz u svibnju je s vama. Kao i uvijek neophodno je dobro poznavanje filmova i serija svih vrsta i žanrova. Posebnost ovog kviza je veliko filmsko platno koje će se ponekad koristiti za pitanja u obliku slika i videa. Zavalite se u crvene fotelje sa svojim kviz partnerima, ponesite grickalice i piće i pokažite filmsko znanje. 

Saznajte više

Izložbe

U foajeu Kina Valli nalazi se mali izložebni prostor koji se može koristiti za postave manjih izložbi i radova. Ideja ovog prostora je da pruži umjetnicim i kreativcima iz zajednice mogućnost promocije i prezentacije njihovih radova. Ugodan prostor foajea mjesto je svakodnevnog susreta i fluktuacije posjetitelja kina što daje odličnu vidljivost izlagačima.

Saznajte više