on – line 6. PULICA U KAPUTU

Organizator: JU Pula Film Festival – Kino Valli

Partner: Hrvatski audio vizualni centar

U suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Pule

Datum održavanja: 23. – 28. ožujka 2021.

Mjesto održavanja: on – line

6. Pulica u kaputu – dani dječjeg filma, predstavlja niz dugometražnih i kratkometražnih igranih i animiranih filmova čiji likovi iz šarolikih europskih kultura na zabavan način provode malene gledatelje i njihove pratitelje kroz brojne teme kao što su prijateljstvo, školovanje, obitelj, ljubav, kućni ljubimci, priroda, idoli, mašta, snovi… Na Pulici se zabavlja, mašta, leprša, divi, ali i uči o važnim životnim vrijednostima, kreativnom filmskom izričaju, povijesti, geografiji… životu općenito. Film je jednostavno jedinstven izvor inspiracije i informacija.

Osim uživanja u otkrivanju novih filmskih naslova, djeca mogu naučiti osnove izrade stripa u sklopu radionice Crta, crtež, strip pod mentorstvom Vibora Juhasa. Radionica će se održati putem Zoom aplikacije. Za vrtićke odgajatelje, pedagoge, psihologe i drugu zainteresiranu javnost na programu je i on – line konferencija na temu filmske pismenosti djece vrtićke dobi.

Linkovi na filmove bit će dostupni na www.kinovalli.net u kategoriji Pulica u kaputu i na www.facebook.com/kino.valli/. Pristup filmovima se ne naplaćuje. Filmovi će se prema navedenom rasporedu objavljivati svakodnevno u 9.00 sati. Svaki film će biti dostupan 48 sati. Svi filmovi će biti podnaslovljeni na hrvatski jezik, a oni s oznakom 5+ imat će i opciju čitanja podnaslova kako bi i najmlađi mogli samostalno pratiti filmove.

 

Plakat ovogodišnje, šeste, Pulice u kaputu možete preuzeti na poveznici.