Kino Valli poziva sve mlade fotografe i likovne umjetnike

Svi koji se žele predstaviti pulskoj publici da se prijave za izlaganje u okviru ciklusa izložbi za 2020. godinu.

Uvjeti izlaganja

• Izložba može biti samostalna ili skupna.

• Na izložbu se mogu prijaviti fotografije, grafike i ostale tehnike.

• Kino Valli raspolaže sa 16 okvira za dimenzije fotografija 73×52 cm i jednim velikom okvirom za dimenzije fotografije 109×76 cm.

• Trajanje izložbe dogovara se s organizatorom u zavisnosti o raspoloživosti termina.

• Vizualni materijali o izložbi ili projektu (fotografije, skice, crteži, nacrti i slično u tiskanom formatu ili na cd-u) zajedno s kratkim životopisom zaprimaju se na: info@kinovalli.net

• Sva pitanja u vezi prijave radova možete postaviti na broj telefona 222-703.

Izložba radova ŠPUD PRINT ZINE 2020

Četvrtak 27. kolovoza – 25. rujna u foajeu KINA VALLI

ŠPUD PRINT ZINE 2020 izložba zasniva se na reinterpretaciji plakata poznatih filmskih klasika. Učenici 4. razreda grafičkog odjela Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli izradili su i grafički oblikovali zajednički fanzin koji sadrži njihove interpretacije brojnih poznatih filmskih plakata. Radovi su nastali na Print Zine radionici u organizaciji udruge Prostor urbane kulture iz Fažane, koja već drugu godinu uspješno sudjeluje sa ŠPUD-om Pula.

Radionica Print Zine na kreativan način promiče eksperimentalan pristup uradi sam kulture, a temelji se na poticanju izražavanja raznolikosti i individualnosti mladih. Na radionicama polaznici uče o raznim pristupima i procesima produkcije te mogućim spojevima i hibridima analognih i digitalnih medija izražavanja. Fanzin od 50+ stranica zanimljivih grafika bit će predstavljen u foajeu Kina Valli u sklopu 67. Pula Film Festivala. Panoramski prikaz izložbe možete pogledati na sljedećem linku.

KUSTOSI Oleg Morović, Oleg Šuran, Denis Sardoz

ORGANIZACIJA Kino Valli, ŠPUD

Radionicu su vodili Oleg Morović, prof. Denis Sardoz i Oleg Šuran.

Print Zine radionicu financijski podupire Ministarstvo kulture RH.

Izložba – „BESKONAČNOST“ Valenta Hrvatina

OD 28. svibnja u foajeu KINA VALLI

Valent Hrvatin (24) do sada se publici predstavio s dvije samostalne izložbe u sklopu Relija po galerijama: 2018. godine izložbom „Od crte do crtača“ u Puli te 2019. godine izložbom „Čudesni svijet spirala“ u Rijeci.
„Beskonačnost“ – naziv je ove izložbe koja sadrži radove nastale 2019.-2020. godine, niz spirala, svuda prisutne forme koja autora zaokuplja nekoliko godina.
Formalno likovno obrazovanje stekao je na Učilištu za likovno obrazovanje Studio Tanay u Zagrebu u klasi akademske slikarice Daniele Pal Bučan gdje je 2017. i 2018. godine izložio svoje crteže i slike na skupim izložbama u Školskom muzeju. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre od 2019. godine.

Izložba gifova u sklopu projekta Metamedijator

Petak, 07. veljače 2020. u 10 sati. 

GIF-ovi — grafiti interneta — oblik su komunikacije dostupan svima. Mladi ih često koriste u komunikaciji na društvenim mrežama, i to najčešće u obliku koji je već dostupan na internetu. U cilju podučavanja mladih u stvaranju vlastitih animiranih GIF-ova uz pomoć animiranih crteža, kolaža, dizajna ili fotografija, udruga Metamedij organizirala je u sklopu projekta Metamedijator radionicu izrade GIF animacije koju je vodio dizajnerski kolektiv NJI3, odnosno Dina Milovčić, Tessa Bachrach Krištofić i Franka Tretinjak. Radionica je održana 15. i 16. listopada 2019. godine u pulskoj Školi za odgoj i obrazovanje, a na njoj su voditeljice pokazale kako uz malo truda GIF-ovi mogu postati jak komunikacijski alat.

Radionica je započela kratkim predavanjem o povijesti GIF animacija tijekom kojega je polaznicima objašnjeno što je GIF animacija, njezina kratka povijest i upotreba, različite likovne tehnike koje se mogu koristiti te kratki pregled načina na koji GIF umjetnici izražavaju svoj osobni stil. Potom su učenici Arian Kudumović, Alem Skejić, Nensi Bančić, Leo Ćenanović, Marko Rajlić i Valentina Petrunić izradili vlastite GIF-ove uz pomoć kolaža na temu superjunaka koje su animirali na svojim smartphone uređajima.

Projekt Metamedijator bio je namijenjen educiranju mladih s teškoćama u razvoju o kulturi u lokalnoj zajednici i načinima uključivanja u nju. Njime se promoviraju dostupnost i participacija u kulturi kroz poticanje građanskog sudjelovanja u stvaranju novih sadržaja
Projekt je bio realiziran uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Poveznica

Izložba “Sjeverna mora” Aquariuma Pula

Subota, 04. siječnja 2020.

Želite li saznati više o sjevernim morima i njihovim stanovnicima, ne morate otputovati daleko, već to možete otkriti i u našem gradu!

Izložba “Sjeverna mora” stiže na svoju sljedeću stanicu. Nakon predstavljanja u Aquariumu Pula, možete je razgledati i u predvorju Kina Valli.

Životni uvjeti u sjevernim morima bitno su drukčiji od onih u Jadranskom moru, poput niže temperature i saliniteta, što ima za posljedicu i posebne prilagodbe organizama koji tamo žive.

Jedna od zanimljivih prilagodbi je prisutnost tzv. antifriz proteina u tjelesnim tekućinama koji sprječavaju zamrzavanje prilikom ekstremnih hladnoća.

Okoliš na polovima jedan je od najokrutnijih na planetu, no život u moru pronašao je način da unatoč svemu tamo opstane.

Izložba Udruge cerebralne paralize Istarske županije

Utorak, 03.12. – 05.01.2020.

Plakati za Filmske festivale u Puli, autora Predraga Spasojevića, bili su nadahnuće za izradu motiva stolnog kalendara Udruge cerebralne paralize Istarske županije za 2020. godinu.

Polaznici likovne radionice pod vodstvom prof. Martine Vojnić Ivančević s veseljem su prihvatili izazov da bojama na papir prenesu svoj doživljaj maštovitih i šarenih Predragovih “filmskih” plakata.