Nakon fažanske premijere prošlog rujna, iz produkcije Novog vodnjanskog filmskog vala – NVFV na veliko platno Kina Valli, u petak 6. travnja s početkom u 19 sati, prikazat će se igrani, četrdesetpeto minutni film „La predstava“. Radnja filma se odvija tijekom 2. svjetskog rata po istarskim ruralnim, pretežito napuštenim selima, koje kazališna družina Pokreta otpora obilazi i po kojima putem svojih predstava metaforički prenosi istinu o ratu. Vođa družine je Rino, talentirani glumac i avangardni dramaturg opterećen dilemama o smislu teatra i umjetnosti. Iako je družini u neprijateljskom napadu izgorjela pozornica i unatoč nerazumijevanju publike za njihovu predstavu, ustrajno nastavljaju svoju misiju. Mlada kurirka Ana, koja je u ljubavnoj vezi s Rinom, saznaje za veliku neprijateljsku ofenzivu i biciklom pokušava sustići družinu kako bi ih obavijestila o nadolazećoj opasnosti. U filmu se  koristi engleski jezik te čakavsko narječje i istrovenetski dijalekt, a film je podnaslovljen na hrvatskom jeziku.

Nezavisnu filmsku produkciju potpisuju redatelji i scenaristi Teo Morosin i Eric Ušić, glazbu Marino Morosin, montažu Teo Morosin, dok je direktor fotografije Michele Bulešić.  Uz glavne uloge, koje igraju Marino Morosin i Vanda Velagić, glumačku ekipu čine Jordi Faris, Edi Smoljan, Oleg Morović, Eric Ušić, Bruna Nedoklan, Daria Morosin, Ivan Šaravanja, Emir Mulalić, Eric Derocchi, Sandra Vučetić, Tibor Marko Jakulić, Dean Faris, Luka Marković, Ljubica Brščić, Ervin Rihić, Diego Babić, Sanda Voloder, Mariana Krajcar, Monika Berečić, Almir Karaman, Ana Predan, Koviljka Ljuština, Luka Malvić, Teo Černi, Matijas Kozić, Teo Morosin, Etore Kocijančić (glas).

Prije projekcije filma, publici će se predstaviti vrijedna ekipa iza scene koja je svojim radom i entuzijazmom dokazala širinu mogućnosti niskobudžetnih filmova. Razgovor će moderirati novinar Zoran Angeleski a izuzev „La predstave“, bit će riječi i o sjajnom snažnom Vodnjan Film Festivala u Fažana Film Festivalu. Ulaz na program je slobodan, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Kina Valli već od danas.

Povezane vijesti