Sadržaj

U petak, 15. prosinca u 11 sati održana je senzorna projekcija kojoj je prisustvovalo više od 80 gledatelja. Bio je to drugi puta da je prikazano nekoliko kraćih filmova, a ovog puta pratili smo Koyu u potrazi za njegovim “nestašnim predmetima”, redatelja i producenta Kolje Saksida.

Na početku same projekcije prisutne je pozdravila voditeljica Kina Valli Nataša Šimunov koja se zahvalila prisutnima i najavila nove senzorne projekcije u novoj godini. U organizacijskom timu ove projekcije bila je još pulska udruga Metamedij te Škola za odgoj i obrazovanje Pula, dok je podršku pružilo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno.

Nositelj projekta „U istom filmu – korak dalje“ je udruga Metamedij, a uz Kino Valli i Školu za odgoj i obrazovanje – Pula partneri su još Centri za odgoj i obrazovanje Čakovec i Krapinske toplice. Provedba projekta čija je vrijednost 45.000,00 eura, počela je prvog dana rujna, a trajat će do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz udruge Metamedij.

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Fotografije i Foršpan

1 Foršpan 3 Fotografija

Datum i vrijeme prikazivanja