U organizaciji Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i Japanske fondacije u Kinu Valli će se od 15. do 18. studenog održati Ciklus Japanskog filma. Ciklus otvara uz slobodan ulaz, 15. studenog u 19:10 sati, film Pecorossova majka i njezini dani (r. A. Morisaki) obiteljska drama o svakodnevici majke i sina i suočavanju s njezinom uznapredovanom demencijom. U srijedu, 16. studenog u 21 sat, prikazat će se Skitsko janje (r. D. Yoshida), triler o tajnom vladinom programu koji šestoricu stranaca preseli u mirni primorski gradić. Sljedeći dan na rasporedu je Drhti koliko hoćeš (r. A. Oku) film o djevojci koja nakon deset godina još uvijek romantizira o neuzvraćenoj ljubavi iz srednje škole. Ciklus zatvara 18. studenog u 18:40 film Odletjela guma (r. K. Motoki) drama o smrtnom ishodu za koji nitko ne želi preuzeti odgovornost. Uz slobodan ulaz na prvu projekciju, cijena ulaznica za ostale dane iznosi 15,00kn (1,99eur) po projekciji.

Svaki gledatelj uz ulaznicu ostvaruje 15% popusta u NOY asian cuisine & bar (popust se odnosi na jela sa redovnog meni-ja).

Tijekom programa u foajeu Kina Valli bit će postavljena izložba haiku poezije, odnosno izbor najboljih radova 3. međunarodnog natječaja za haiku poeziju. Najbolje pjesme izabrali su hrvatski haiku pjesnici Dejan Pavlinović i Goran Gatalica, a na natječaj su se odazvali autori i autorice iz Hrvatske, Poljske, Francuske, Indonezije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne gore, Ujedinjenog kraljevstva, SAD-a, Srbije, Rusije, Italije, Filipina, Hong Konga, Slovenije i Indije.

Povezane vijesti