Od četvrtka, 28.3. do srijede, 3.4.2024. Kino Valli prikazuje novi film o popularnom čudovištu “Godzilla x Kong: Novo carstvo”, psihološki triler “Majčinski instinkt”, dobitnika Srebrnog medvjeda – film “Crveno nebo”, a za najmlađe animirani film “Noina arka”. „Kino 15+“ vraća nam višestruko nagrađivanu egzistencijalističku dramu “Birdman”, u programu “Propustili ste, pogledajte” igra krimi drama “Noć zločina”. Mjesec Frankofonije zatvara drama “Veličanstvena kočija”

Novi naslovi

“Godzilla x Kong: Novo carstvo” redatelja Adama Wingarda epohalni je novi film koji će produbiti povijest titana, njihovo podrijetlo i tajne Otoka lubanja. Filmski Monsterverse studija Legendary donosi eksplozivni okršaj između Godzille i Konga u potpuno novoj avanturi koja stavlja moćnog Konga i strašnog Godzillu u borbu protiv kolosalne prijetnje skrivene unutar našeg svijeta, izazivajući njihovo vlastito postojanje – i naše.

“Majčinski instinkt” redatelja Benoîta Delhommea uznemirujući je psihološki triler o dvije najbolje prijateljice i susjede, Alice i Céline koje glume oskarovke Jessica Chastain i Anne Hathaway, a film je nastao prema istoimenom bestseleru Barbare Abel. Alice i Céline žive tradicionalnim načinom života s uspješnim muževima i sinovima iste dobi. Savršen životni sklad iznenada je narušen nakon tragične nesreće djeteta. Pratimo Alice i Céline dok njihove obiteljske veze postupno potkopavaju krivnja i paranoja, te se razvijaju sumnje koje otkrivaju mračnu stranu majčinske ljubavi.

“Crveno nebo” novi je film poznatog njemačkog redatelja Christiana Petzolda i dobitnik Srebrnog medvjeda na ovogodišnjem Berlinaleu. Mladi romanopisac Leon planira provesti mirno radno ljeto s prijateljem Felixom u vikendici na Baltičkom moru. No već od početka ništa ne ide prema planu. Putem im se pokvari auto, a kada se napokon domognu kuće u njoj nailaze na neočekivanu gošću, enigmatičnu Nadju. Duo se ubrzo pretvori u trio, a zatim i kvartet, što se Leonu nimalo ne sviđa. Kada u okolici počnu divljati požari, četvero mladih ostaju zarobljeni u baltičkoj idili u kojoj će rasplamsale emocije i same dosegnuti točku izgaranja.

Film za najmlađe

“Noina arka” predstavlja zabavan i originalan pristup jednoj od najikonografskijih i najpoznatijih priča svih vremena, s ljupkom kombinacijom humora, šarma i simpatičnih likova. Film prati dva miša, karizmatičnog pjesnika s groznom tremom na pozornici, i talentiranog i šarmantnog gitarista. Kada počnu kiše, samo jedan mužjak i jedna ženka svake vrste smiju ući na Noinu arku. Uz pomoć lukavog škrguta i sreće koja im se nasmiješila, Vini i Tito uspijevaju neprimjetno ući na Arku i zajedno spriječiti sukob između mesoždera i biljojeda. U isto vrijeme, životinje izvode niz klasičnih pjesama inspiriranih poznatim pjesnikom Viníciusom de Moraesom. Mogu li ovi talentirani skriveni putnici glazbom razbiti napetost i pomoći ovim zatvorenim stvorenjima preživjeti zajedno 40 dana i 40 noći?

Kino 15+: Birdman

Mladi filmofili u programu “Kino15+” prikazuju “Birdmana”redatelja Alejandra Gonzáleza Inárritua – fantastičnu satiru showbusiness svijeta. “Birdman” se bavi ostarjelom filmskom zvijezdom Rigganom Thomasom (Michael Keaton) koji pokušava oživjeti karijeru adaptirajući roman Raymonda Carvera, u isto se vrijeme boreći sa svojim alter-egom: filmskim junakom Birdmanom kojega je posljednji put utjelovio prije 20 godina. Pripremajući se za premijeru na Broadwayu, ulazi u stalne sukobe sa svojim producentom Jakeom (Zach Galifianakis), „velikim“ kazališnim glumcem Mikeom (Edward Norton), kćerkom Sam (Emma Stone) i ostatkom ekipe, shvaćajući pritom da put do nove slave nije nimalo lak.

Propustili ste, pogledajte: “Noć zločina”

Temeljen na istinitom kriminalističkom romanu autorice Pauline Guene, “Noć zločina” surova je misterija koja je “istovremeno iznimno efektna i briljantno odglumljena, u kojoj procedure i načini razmišljanja pojedinaca otkrivaju oštećeno društvo” (Cineuropa), postavljajući teška pitanja onima koji provode zakon u svijetu u kojem dominiraju muškarci te o njihovoj sposobnosti nošenja s nasilnim zločinima koji se, gotovo rutinski, provode nad ženama.

Mjesec Frankofonije: “Veličanstvena kočija”

“Veličanstvena kočija” redatelja Philippea Garrela priča je o obitelji koja se bavi lutkarstvom: o blizancima Louisu, Marthi i Leni, njihovom ocu koji je vođa lutkarske trupe te o njihovoj baki koja lutke izrađuje. Zajedno oni čine skupinu koja redovito priređuje lutkarske predstave. No jednoga dana, nakon izvedbe, otac naglo umre od udara te ostavlja svoju djecu da se samostalno nose sa životom koji slijedi…Film se prikazuje u suradnji s Francuskim Institutom i Mjesecom Frankofonije.

Pulica u kaputu

Uspješno je završila 9. po redu Pulica u kaputu, a reviju dječjeg filma posjetilo je 1.437 gledatelja. Prikazano je 12 filmova, a uz organizirane posjete učenika iz 12 osnovnih škola i 10 vrtića iz Pule i okolice, treba istaknuti znatan porast broja publike na popodnevnim projekcijama kada najmlađi u kino najčešće vode svoje djedove i bake te roditelje. Pulica u kaputu ove godine posjetila je male pacijente i u sklopu projekta “Film u bolnici” razveselila ih filmskom projekcijom. Održana je i radionica stop-motion animacije koju je vodio Vibor Juhas bilo je 20 polaznika, a u Kinu Valli predstavljene su Male filmske priče – set karata zabavno-edukativnog karaktera namijenjen razgovoru o filmu. Dio je to europskog projekta “Razigrano kino/Playing Cinema”.

Povezane vijesti