U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje” i 8. Pulice u kaputu – dani dječjeg filma u subotu (01. travnja) u 11:00 sati u pulskom Kinu Valli bit će održana besplatna javna senzorna projekcija danskog animiranog filma „Roza i kameni trol“ Karle Nor Holmbäck.
Roza je mala, nesigurna i poslušna cvjetna vila koja je uvijek živjela sama u grmu ruža. Više od svega sanja o prijateljstvu, ali se svega boji i nikad se nije usudila otići u Ljetnu zemlju gdje bi mogla nekoga upoznati. Jednog dana pustolovna leptirica Svila slučajno susreće Rozu i one se odmah sprijatelje unatoč međusobnim razlikama. Svila želi ići u avanture u Ljetozemlju, dok Roza želi ostati u svom sigurnom grmu. Ali kada Svilu otme zli Kameni trol, Roza se mora osloboditi svojih strahova i krenuti na opasno putovanje kako bi spasila najbolju prijateljicu.
Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno.
Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je financijski podržan kroz Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Projekcija filma realizira se u suradnji pulske udruge Metamedij, Kina Valli i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, a uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Povezane vijesti