U novi kino mjesec ulazimo nastavkom 8. Pulice u kaputu, filmovima za djecu uz slobodan ulaz. Najmlađe očekuju projekcije filmova Franzove dogodovštine (J. Schmidt), Titina – avantura na Sjevernom Polu (K. Naess) i Roza i kameni trol (K. Nor Holmback), a prethodit će im trominutni animirani filmovi bez dijaloga Živživotinje (r. J. Ocker).  I ove će godine mala publika odlučivati o najboljem filmu Pulice, a pobjednik će se prikazati u subotu, 1. travanja u 17 sati. Posljednjim danom Pulice, započinje i obilježavanje 70. Pulskog filmskog festivala i to filmovima Vlak u snijegu (M. Relja) i Družba Pere Kvržice (V. Tadej) a nastavlja se i u sklopu programa Filmovi za sva vremena kada će se na rasporedu pronaći nagrađivani filmovi Tri Ane (B. Bauer), Nedjelja (L. Zafranović), Ljubavna pisma s predumišljajem (Z. Berković) i u Raljama života (R. Grlić).

Među novim hitovima publici će se predstaviti Dungeons & Dragons: Čast lopova (J.F. Daley), epsko putovanje družine koja želi vratiti izgubljenu relikviju, Air (B. Affleck) priča o prodavaču cipela koji je vodio Nike u potrazi za najvećim sportašem u povijesti košarke: Michaelom Jordanom, adaptacija Dumasovog romana Tri mušketira: D’Artagnan (M. Bourboulon) i komedija Mafia Mamma (C. Hardwicke) o Amerikanki koja neočekivano naslijedi mafijaško carstvo. Sa zajedničkim predznakom žanra horora, očekuje nas još  Papin egzorcist (J. Avery) inspiriran stvarnim spisima glavnog egzorcista Vatikana, u kojemu otac Amorth otkriva stoljetnu zavjeru, Renfield (C. McKay) nova perspektiva najpopularnijeg vampira,  Drakulu (N. Cage), kojeg stoljetni pomagač pokušava napustiti i film strave Zla smrt: Buđenje (L. Cronin) jeziva priča o dvjema otuđenim sestrama koje se suočavaju s najstrašnijom verzijom obitelji koju se možete zamisliti.

U kategoriji Nezavisnih filmova prikazat će se slovenska romantična komedija Nešto slatko (r. T. Vodopivec), kriminalistički trileri Sveti pauk (r. A. Abbasi) i Detektiv Marlowe (r. N. Jordan) te nagrađivane drame Na rubu (r. J. D. Botto), Tori i Lokita (r. J.-P. Dardenne), Praznik rada (P. Žalica) i Metronom (r. A. Belc).

U suradnji s udrugom Restart u nezavisna kina diljem zemlje dolazi švedski dokumentarni film Najljepši dječak na svijetu (r. K. Lindstrom) koji problematizira seksualnu objektifikaciju i težinu slave na primjeru tragične sudbine Björna Andrésena, dječaka koji je utjelovio ideal apsolutne ljepote u Viscontijevu klasiku Smrt u Veneciji, koji će se također prikazati u kinu. U suradnji s Kino Mrežom, pak, održat će se posebno događanje pod nazivom Zeleni ekran od 20. do 22. travnja sastavljen od naslova koji progovaraju o budućnosti planeta Zemlje; Kapetanica Nova (r. M. Trouwborst), Draga buduća djeco (r. F. Bohm) i Greta (r. N. Grossman), a u suradnji sa Vodnjan Film Festivalom u Fažani Film Festival, autori Teo Morosin i Erci Ušić predstavit će film iz vlastite produkcije La predstava.

Čak će se tri opere izravno prenositi iz njujorškog Metropolitana na veliko platno Kina Valli; Falstaff (G. Verdi), Kavalir s ružom (R. Strauss) i Champion (T. Blanchard).

Entuzijastična ekipa iz kluba Kino15+ ovaj je mjesec izabrala kratkometražni program s filmovima Blizu ruba, protiv rijeke (r. I. Škorić) i Laku noć, dobro jutro (F. Rotar), a nakon 29 godina u Kino vraćaju kultni Pakleni šund (Q. Tarantino).

Nakon što su u tjedan ušli s 8. Pulicom u kaputu, najmlađi program  nastavljaju s izuzetno prihvaćenim hrvatskim filmom Dnevnik Pauline P. (r. N. Hitrec), a uživat će još u animiranim i sinkroniziranim Super Mario Bros. Film (r. A. Horvath), Ups2! Avantura se nastavlja (r. T. Genkel) i Mavka: čuvarica šume (r. O. Malamuzh).

Povezane vijesti