Novi mjesec u Kinu Valli započinje izuzetno bogatim programom, a povodom proslave Dana žena i Ženijalnih dana, od 6. do 8. ožujka za 15.00kn po projekciji, na raspolaganju su sljedeći naslovi: Djevojka koja obećava (r. E. Fennell), napeti dramski triler o mladoj ženi koja traži osvetu nad onima koji su joj prešli put, Influencerica (r. M. von Horn) o djevojci koja, iako s mnogobrojnim pratiteljima, samo želi iskrenu bliskost te dokumentarni film Usidjelice (r. S. Shlam, H. Medalia) o društvenim predrasudama prema ženama u Kini, koje u svojim dvadesetim godinama „još“ nisu udane. Istog će se tjedna prikazati i ranije odgođen Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama (r. K. Macdonald) s J. Foster i B. Cumberbatchom u glavnim ulogama, istinita priča o zatvoreniku protiv kojeg nije podignuta nijedna optužnica i eksperimentalno animirani Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa (r. D. Barić) o borbi protiv sustava.

Ljubitelji znanstvene fantastike uživat će u tri naslova; Hodajući kaos (r. D. Liman) distopijskoj avanturi u kojoj se sva živa bića mogu međusobno čuti bez razgovora, Boss level (r. J. Carnahan) o časniku specijalnih snaga koji je zarobljen u neprestanoj vremenskoj petlji na dan svoje smrti i dugo očekivani Godzilla vs. Kong (r. A. Wingard) epsko sučeljavanje kinematografskog Monsterversea dvije najveće zastrašujuću ikone u povijesti filma – Godzillu i Konga.

S dramskim predznakom prikazat će se Minari (r. L. I. Chung) priča o korejskoj obitelji koja se u Osamdesetim seli u Arkansas, Ne zaboravi disati (r. M. Turk) o bratskoj ljubavi na kušnji, Još jedna runda (r. T. Vinterberg) vrhunska crno humorna priča o paktu četvero učitelja koji odluče svakodnevno održavati određeni postotak alkohola u krvi, a s romantičnom pričom Fotografija (r. R. Batra) u kojemu, zbog bakinog pritiska, unuk predstavi nepoznatu ženu kao svoju zaručnicu.

Iz dokumentarnog programa prikazat će se lani nagrađen na ZG Dox-u Nun of your business (I. M. Kragić), priča o dvije mlade časne sestre koje se upoznaju tijekom katoličkog okupljanja i zaljube se.

Filmovi za djecu donose tri sinkronizirana animirana hita: Tom i Jerry (r. T. Story) pustolovnu akciju o simpatičnom dvojcu, Raya i posljednji zmaj (r. D. Hall, C. L. Estrada) o usamljenoj ratnici koja mora spasiti preoblikovanu Zemlju i  Croods: Novo doba (r. J. Crawford) o novom izazovu obitelji Croods.

U programu Filmova za sva vremena pronaći će se priča o opsesivnoj ljubavi Prepusti je nebu (r. J. M. Stahl), klasik s Ritom Hayworth Gilda (r. C. Vidor), kriminalistička drama o sadističkom kriminalcu privrženog majci Usijanje (r. R. Walsh) i misterija Na usamljenom mjestu (r. N. Ray) o piscu koji je optužen za ubojstvo. Za sve filmove ulaznica iznosi 10,00 kn po projekciji.

Kino kviz predviđen za 4. ožujak je popunjen, a sljedeći će se održati 25. ožujka.

Povezane vijesti