Uz odličan filmski program, Kino Valli pozdravlja 2020. godinu
.
Humor u prosincu donose komedije „Superinteligencija“ (B. Falcone); film u kojemu se Carolin sasvim običan život izmijeni kad joj se počinju obraćati električni aparati, „Klopa, cuga i luđaci“ (N. Paone) kada se mirni Dan zahvalnosti pretvori u neočekivanu zabavu te drama s elementima komedije „Neobični životi“ o osobama koji brinu o društveno isključenim mladima s autizmom.

Ljubitelje filmova strave pronaći će dva iščekivana hita; „Mali Joe“ (J. Hausner), inovativna priča o umjetno uzgojenom cvijetu koji navodno ljude čini sretnima i „Bježi“ (A. Chaganty) o zaštitnički nastrojenoj majci koja odgaja kćer u potpunoj izolaciji od svijeta.

Napetost će nastaviti film „Tajne koje čuvamo„ (Y. Adler) o ženi koja uzima pravdu u svoje ruke,  a dramske tonove donosi „Obiteljska priča“ (V. Mortensen) s vremešnim starcem koji se sa sela doseli sinu   u L.A.-u i „Najljepše godine“ (G. Muccino) priča o četiri prijatelja i odrastanju u Osamdesetima.

Mjesec je izuzetno bogat dokumentarnim filmovima; „Kumek“ (D. Juričan) o četrdesetgodišnjem radu gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića i „Ponoćna obitelj“ (L. Lorentzen) o obiteljskom poslovanju s privatnim kolima hitne pomoći u grada od 9 milijuna stanovnika. U sklopu programa ‘Dani hrvatskog filma putuju po kino mreži‘, uz slobodan ulaz prikazat će se „O jednoj mladosti (I. Ramljak), Južno voće (J. Lukić), odnosno kratki „Prazni sati“ (M. Ugrin), animirani „Odrasti u malo drvo“ (N. Ribić), eksperimentalni „ALEPH ZETA (XVII): The star“ (A. Buljan)  te kratki igrani „Krhko“  (T. Šoban) i „Kućica“ (J. Nola).

Film s elementima fantazije „Undine“ (C. Petzold)  donosi priču o ženi koja će se morati vratiti u more ako je ljubavnik ostavi, dok će niz akcijskih manevara izvesti „Wonder Woman 1984“ (P. Jenkins).
Za djecu na rasporedu će se pronaći sinkronizirani filmovi: „Trolovi 2: Svjetska turneja“ (W. Dohrn), „Putovanje jednog princa“ (J.-F. Laguionie,  X. Picard) i „Duša“ (P. Docter, K. Powers)

Novost prosinca je uvođenje Kino Kviza, zabavne interakcije u kojoj pobjednici odnose besplatne kino ulaznice. Kviz je na rasporedu, 10. i 17. prosinca (četvrtak) s početkom u 19.30 sati  a sudjelovanje je obavezno najaviti, najkasnije do ponedjeljka u tjednu kad se Kino kviz održava putem e-pošte: alice@pulafilmfestival.hr.
U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, eventualne izmjene programa bit će objavljene na stranici www.kinovalli.net.

Vidimo se u kinu!

Povezane vijesti