Revija srpskog filma o Rock glazbi održat će se od 28. travnja do 4. svibnja. Reviju otvara Nebeska tema – Priča o Vladi Divljanu (r. M. Matičević) uz gostovanje redatelja, a nastavlja Električni orgazam za ljude budućnosti (r. M. Vukić), dokumentarni film o Arsenu Dediću Moj zanat (r. M. Matičević), Viktorija, 15 (r. M. Petrović), Priča o grupi Eva Braun (r. R. Bukarica) i Zarobljeno vreme (r. M. Nikodijević). Program se realizira u suradnji sa Srpskim kulturnim centrom u Istri i Filmskom centru Srbije.

U povodu manifestacije Dana grada Pule, održat će se višednevni informativni program „Volontiraj u Kinu Valli i na Pulskom filmskom festivalu“, a prijave za sudjelovanje zaprimaju se na info@kinovalli.net. Za vrijeme cjelokupnog trajanja programa, od 29. travnja do 5. svibnja, za osobe u dobi od 15 do 30 godina, cijena ulaznice za sve projekcije iznosit će 15,00kn. Posebne projekcije povodom Tjedna mladih su glazbeni dokumentarni film Viktorija, 15 (r. M. Petrović), Prava cijena online poslova (r. S. Walsh) i Influencerica (r. M. von Horn).

Downton Abbey: Novo doba (r. S. Curtis) novi nastavak kultne franšize započinje s prikazivanjem 29. travnja. U prvom tjednu prikazat će se i Nepodnošljiva težina golemog talenta (r. T. Gormican), komedija o Nicolasu Cage koji očajnički želi ulogu u Tarantinovom filmu. Od 5. do 11. svibnja na veliko platno pristiže dugo očekivani Doktor Strange u Multiverzumu ludila (r. S. Raimi), a dozu humora unijet će film Bez signala (r. D. Neil – Fisher), o paru koji se upušta u digitalni detoks.

Prema knjizi Stephena Kinga, ekranizirana je Potpaljivačica (r. K. Thomas) priča o djevojčici s pirokinetičkim moćima. U akcijskom trileru Sjećanja ubojice (r. M. Campbell) Liam Neeson, plaćeni ubojica, preispituje vlastite moralne granice. U Valli stiže i film koji je na Sundanceu osvojio nagrade za najbolji film, režiju i nagradu publike Košnica (r. B. Basholli) te Snaga istine (r. F. Tellier), Razgovor (D. Sedlar) i Operacija Mincemeat (r. J. Madden).

Bogat program očekuje i najmlađe; Zečja akademija: Nemoguća misijaja (r. U. von Munchow – Pol) priča o podmuklom zecu koji želi uništiti Uskrs, Loši momci (r. P. Perifel) o šašavoj ekipi koja želi postati i Odvažna Iva i skriveno blago Maglograda (r. J. Fournet) . Svi su filmovi animirane avanture sinkronizirani na hrvatski jezik.

Dan Europe obilježit će se dramom Donbass (r. S. Loznitsa) antiratna crnohumorna drama o mjestu u kojemu se politički sustav utkao u apsurdnu svakodnevicu. Prikupljeni ulaz od ulaznica bit će preusmjeren Crvenom križu Pula za pomoć izbjeglim osobama iz Ukrajine.

Dva će dokumentarna filma obilježiti svibanj; Prava cijena online poslova (r. S. Walsh) o radnicima koji poslove obavljaju od kuće i Krugovi na vodi (r. Danilo-Lola Ilić) o zajedništvu ideja koje su jednake bez obzira gdje se nalazile.

Od 22. do 24. svibnja održat će se Festival poljskog filma s tri projekcije; Povratak u te dane (K. Aksinowicz), Roditelji (r. J. Mihalczuk) i Noćni vlak (r. J. Kaealerowicz).

U svibnju su na rasporedu dvije opere Turandot (G. Puccini) 7. svibnja i Lucia di Lammermoor (G. Donizetti) 21. svibnja.

Povezane vijesti