Budući da ove školske godine, zbog pandemije uzrokovane virusom Covid – 19, nismo u mogućnosti organizirati gledanje filmova u Kinu Valli, pripremili smo vam druge sadržaje u našoj FUŠ učionici, koji će vam, vjerujemo, biti korisni te će obogatiti vaš rad sa učenicima.

Za početak možete potaknuti djecu da napišu kratak sastav na temu Moj prvi odlazak u kino. Moguće je da je taj prvi odlazak bio baš u sklopu FUŠ-a s drugom djecom iz razreda i ostalih škola. Odlazak u Kino je vrijedno društveno iskustvo i često se pamti kao jedinstven doživljaj.

Nadalje, u želji da djeci na njima razumljiv i pristupačan način, u sklopu medijske kulture, predstavite Filmska izražajna sredstva, pripremili smo vam digitalnu prezentaciju priručnika koji smo izradili posebno za učenike osnovnih škola.

Svjesni da djeca najviše uče kroz kreativni rad pripremili smo detaljne upute za izradu filma u tehnici stop animacije i za izradu filmskog plakata. Nadamo se, da će vam rad na njima biti zanimljiv i izazovan te da ćete polučiti sjajne radove koje ćemo objaviti na internetskoj stranici Kina, odnosno, kada za to budemo imali  povoljne epidemiološke uvjete, i na platnu Kina Valli.

Veseli nas mogućnost da, unatoč ovim okolnostima, možemo nastaviti suradnju i nastaviti njegovati filmsku umjetnost, ovog puta iz neke druge perspektive.

Za sva dodatna pitanja i nejasnoće dostupni smo na fus@kinovalli.net .