Novi zimski mrežni program Kina Valli, pod nazivom KinoVizija, donosi prijedlog niza aktivnosti s ciljem interakcije između ljubitelja raznolikog filmskog sadržaja i organizatora.

Za najmlađe, svake se večeri preporučuje jedan animirani film. Crtići za laku noć,  ležeran je program zabavnog karaktera čiji se naslovi kreću u širokom rasponu tema dok će nešto starijim ljubiteljima filmova i serija na raspolaganju biti avatar našeg kinooperatera Roberta Zubana – Robi preporučuje.

Bez dobnog ograničenja, na raspolaganju su upute za samostalnu virtualnu radionicu Stop animacije. Svatko tko izradi vlastiti film imat će priliku svoj uradak postaviti na mrežnoj i društvenoj stranici Kina, odnosno, kad epidemiološke prilike dopuste, i pogledati na platnu Kina Valli.

Za osobe koje se vole izražavati pisanim putem, otvorena je rubrika Moj prvi odlazak u kino, koja donosi prva iskustva gledanja filma na kino platnu.

Ljubitelji filmova mogu svoje znanje potvrditi i dokazati na KinoKvizu. Najbolja tri tima bit će nagrađena s gratis kino ulaznicama.

Na novoj filmskoj radionici za djecu Crta, crtež, crtić, koja se odvija putem Zooma svaki će polaznik izraditi autorski animirani skeč od petnaestak segmenata u trajanju od desetak sekundi čime će savladati animaciju likova klasičnim stilom animacije – kadar po kadar i na taj način steći teorijsko i praktično znanje da i u budućnosti može izraditi vlastiti film tehnikom stop animacije.

FUŠ – Film u školi učionica, uz neke od već navedenih programa, donosi dodatne edukacijske materijale priručnika Filmska izražajna sredstva, kojima se najmlađi educiraju o osnovnom filmskom vokabularu i natječaj Izradi svoj filmski plakat, čija će se izložba, ovisno o odazivu, održati u foajeu Kina Valli.